Sacoșă din bumbac 100% brodată Model- Tropaeum Traiani din Adamclisi
Continuăm proiectul ce promovează monumentele istorice din Zona Dobrogei cu un altul renumit și el de asemenea.
TROPAEUM TRAIANI, denumit și Monumentul Triumph de la Adamclisi
Situat lângă satul Adamclisi, la 60 de km de Constanța, monumentul are o origine controversată, unii datându-l dinainte de era noastră , alții plasându-l în sec IV, în timpul domniei împăratului Constantin.
Din cercetările recente s-a ajuns la concluzia ca monumentul a fost construit în jurul anului 109, cam în aceeași perioadă cu Columna lui Traian din Forumul de la Roma.
Razboaiele daco-romane și victoria lui Traian urmată de cucerirea Daciei a fost considerată ca fiind cea mai importantă bătălie și a fost sarbatorită cu mare fast la Roma. În urma acestui război, Imperiul Roman a ajuns la apogeul puterii sale, fiind singurul razboi în urma căruia s-au construit toate monumentele mărețe:
Columna lui Traian din Forumul de la Roma și Tropaeum Traiani de la Adamclisi.
Dar ce batalie s-a dat pe platoul de la Adamclisi?
În iarna 101-102, în timpul primului razboi , Decebal a încheiat o întelegere cu unele triburi din nord, dintre care sarmații si dacii costabaci. Aceștia urmau să traverseze Dobrogea și să ocupe pasul Șipca din Balcani pentru a întrerupe aprovizionarea Legiunilor romane staționate în sudul Daciei.
Iarna 101 – 102 a fost foarte blândă, astfel că Traian a putut sa-și transporte armata pe Dunare, iar cavaleria sarmată a trecut cu dificultate Dunărea de la Hârșova, având mari pierderi.
Cele 2 armate s-au întalnit pe platoul de la Adamclisi, romanii repurtând o victorie însemnată. Monumentul a fost descoperit de Grigore Tocilescu în anul 1882 și a fost reconstituit în anul 1977. Are 39 m înaltime și un diametru al bazei de 38 m.
Pe pereții exteriori se află 54 de metape de 1.48/1.49 m, care înfatișează scene de razboi. Ansamblul triumfal de la Adamclisi era mult mai mare. Alături se află un altar funerar în care erau gravate numele a 3800 de soldați romani căzuti în luptă.
De asemenea, se mai afla un mausoleum format din 3 ziduri concentrice în care a fost înmormantat comandantul care a decis soarta bataliei cu prețul vietii sale. La 2 km vest de monument se poate vizita cetatea, basilica, necropola, termele cetații si locuințele extramurale.
Cetatea TROPAEUM TRAIANI dateaza din anul 170 si a fost un centru urban foarte important. In secolele 12-13 era sediul uneia din cele 5 episcopii din Dobrogea.
Sursa: parcmamaia.ro
_________________________________________
Broderia este de calitate și durabilitate superioare.
MOMENTAN TIMPUL DE EXECUȚIE ESTE DE MAXIMUM 2 ZILE LUCRĂTOARE ȘI NU INCLUDE TIMPUL DE LIVRARE
Timpul de livrare variază astfel:
2-3 zile lucrătoare în România
3-5 zile lucrătoare în Europa
7-10 zile lucrătoare în afara Europei.
Se poate opta pentru a grăbi comanda printr-un un cost adițional. Vă rog să îmi comunicați acest lucru.
INSTRUCȚIUNI PENTRU SPĂLARE:
Spălați la 40 grade și uscați la soare.
Curând vom avea și alte produse drăguțe realizate cu suflet pe care le puteți vedea de asemenea atât pe pagina nostră Etsy (https://www.etsy.com/uk/shop/MaygulByAmela) cât și pe paginile de socializare Facebook și Instagram pe care le puteți accesa direct din acest site.
Acest produs este realizat într-un mediu curat, fără fum de tutun și fără animale de companie.
Nu se acceptă returnări de produse la cele personalizate decât la cele cu greșeli de finisare din partea nostră.
Mulțumim pentru că ne-ați vizitat magazinul, sperăm să vă placă produsele noastre lucrate în sistem manufactură iar dacă aveți întrebări vă rugăm nu ezitați să ne contactați.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.